onsdag 8 februari 2012

aj aj aj

Jag vet inte vad jag gjort, hur jag har gjort eller varför men jag har så fruktansvärt ont i ryggen - närmare bestämt i svanken och i nedre delen av ryggen. Dessutom känns det i alla leder också, jag hoppas att det är en ordentlig förkylning som är på gång eller nått, huvudsaken är att det går om!!  Lyckligtvis har jag ordentliga värkmediciner som jag fått av morsan, halleluja.


Gårdagens tjockpannkaka blev förresten en succe!


Tjockpannkaka recept:

6 ägg
12 dl mjölk
5 dl mjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 msk kardemumma
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och all mjöl samt hälften av mjölken, när smeten är jämn så visar man i resten av mjölken samt saltet, sockret, vanlijsockret och kardemumman. Sen smälter man smöret i långpannan, när smöret smält - häll i smeten i långpannan. Låt den stå i ugnen 30-40 minuter, kolla efter konsistens och färg.
Mums mums!

4 kommentarer:

  1. aj aj inte bra :/ hoppas det reder upp sig.

    guud va god knubbiskakan ser ut! :)

    SvaraRadera
  2. Hej. Såg på en sida något om att du också gillade kakorna drömmar, men inte bakade dem så ofta.. Rulla ihop degen i vanlig ordning, dela upp den i ett par tre delar pch plasta in var för sig så kan du frysa in den. Då kan du plocka upp en bit, och få nybakade kakor på några minuter. Jätte bra om det kommer oanmälda gäster, degen tinar fort! Hållar i 3 månader.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Sv: Så lite så. Funkar med flera andra kakor med- typ bondkakor. Perfekt sätt om man ska ordna en större fest som typ bröllop eller dop. Bara grädda typ dagen innan

    SvaraRadera