onsdag 11 juli 2012

var börjar man egentligen?

Egentligen borde det finnas kurser för att renovera ett hus, var börjar man, hur börjar man, vem gör vad, en grundkurs i logistiken och allt annat för den delen.
I mina fantasier var det roligt, väldigt enkelt och fantastiskt inspirerande att fixa till ett hus.. det känns inte så länge. Jag är helt enkelt alldeles förvirrad.
Saken är den att det mesta i huset ska fixas på ett eller annat sätt, jag vet inte var jag ska börja och inte sambon heller. ÖRK!

Ikväll ska vi skicka in uppgifter så vi skulle få en offert på nya fönster,vi som inte alls hade tänkt byta fönster i år. Men det känns som om att är vi ändå igång, huset är stökigt och långt ifrån klart och fönsterlisterna är redan borta så kan vi väl lika gärna bita ihop ett tag till och eventuellt byta fönster då. Om det nu behövs? Behövs det? Vem vet? GAH! Detta framskjuter väl inflyttningen, men jag inbillar mig att det inte är någon panik. Hellre ett helt och fint hus i en lång tid framöver än ett hus som konstant är fallfärdigt.


Pärlan!

Jovisst är det trots allt en pärla, jag är bara lite trött av att vara så vilse, förvirrad och full med dumma frågor som jag inte vågar ställa.

5 kommentarer:

 1. Men herregud vilket fint hus! När jag kollade på Google så var det inte alls det här huset man såg från vägen utan något tegelhus (om jag minns rätt). Vad jag vet så finns det kurser i hur man renoverar hus - men vem som ordnar dem vet jag inte. Tipsa MI kanske? Är det tvåglasfönster eller varför ska ni byta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaaack! :) Kanske MI skulle ha kurser, fast de har ju inga kurser på sommarn och jag har definitivt inte tid att vänta tills vintern. Det är tvåglasfönster, mkt gamla sådana. Vissa kanske tycker det är charmigt då glasen har "runnit" men själv blir jag bara alldeles yr när man försöker se igenom.. + att jag misstänker de drar +att man kan inte tvätta dem innifrån +de är slitna och vissa går inte ens o stänga fullständigt.

   Radera
 2. Besvärligt med gamla fönster, charmigt med original men samtidigt har jag förstått att det är ett jävla jobb med dem, plus att de inte är så bra energimässigt sett. Men släng för allt i värden inte bort dem. Man vet aldrig vad man vill bygga för växthus eller kanske sälja och få en trevlig slant. :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Rasmus som bor i gråa huset bredvid har byggfirma och är en hyvens typ ifall ni plötsligt står handfallna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju faktiskt betryggande att veta! :)

   Radera